• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Efter skrällguldet: ”Press på oss – med all rätt”

Uppdaterad
Publicerad

I fjol skrällde Smederna rejält när man tog klubbens första SM-guld på 40 år. Därför är pressen betydligt större i år.

– Med all rätt. Dels är vi regerande mästare och dels har vi vässat till laget ytterligare, säger Smedernas lagledare Jerker Eriksson till SVT Sport.

Inför årets säsong har Smederna bland annat värvat den meriterade duon Fredrik Lindgren och Niels-Kristian Iversen.

– Framför allt Niels-Kristian Iversen är ju en grym ligaåkare, han ligger väl på två i snitt i elitserien. Det har han gjort under flera år och Fredrik Lindgren har tagit ett par kliv förra året och ytterligare kliv nu, han har ju öppnat storstilat i år. Men de ska leverera i Smedvästen också, säger lagledaren Jerker Eriksson till SVT Sport.

Smederna stod för en enorm prestation i finalen i fjol där man vände mot Vetlanda och bärgade klubbens första SM-guld på 40 år. Fjolårets bragd betyder dock att förväntningarna är av en helt annan kaliber inför årets säsong.

Möter Dackarna i premiären

– Med all rätt. Dels är vi regerande mästare och dels har vi vässat till laget ytterligare. I stället för att vara underdogs går vi inte som en av favoriterna, säger Eriksson.

Pontus Aspgren var en av guldhjältarna i fjol.

– Förra årets är historia och det gäller att gå in taggad, då tror jag att vi kan gå långt, säger han.

I premiären den 8 maj ställs Smederna mot Dackarna, som man slog ut i slutspelet i fjol.

”Många starka lag i år”

– Det blir otroligt tufft, de har ett riktigt bra lag rak igenom och vi måste verkligen vara på tårna, säger Aspgren.

I Dackarna kommer Smederna att möta 47-årige Greg Hancock som är ny i Målillaklubben.

– Jag tror att det blir bra i år. Det är ett nytt lag och för mig känns det bra, det här är ett lag som kan vinna, säger han och fortsätter:

– Det är många starka lag i år, jag är imponerad och det kommer att bli tufft.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.