Mattias Ekström (t.v.) vill gå hela vägen och frågan är om Johan Kristoffersson (t.h.) ska hitta starterna i Portugal. Foto: SVT

Ekström vill bli en vinnare även i Portugal

Uppdaterad
Publicerad

Regerande världsmästaren Mattias Ekström fick rena drömstarten i Barcelona. Seger direkt och en bra start för hans EKS i märkesmästerskapet. Nu väntar Montalegre, Portugal, som faktiskt är det enda VM-banan där Mattias inte varit i final.

– Allt gick bra fram till semifinalen. Ett misstag kostade mig finalplatsen, sa Ekström den gången.

22 Supercars på startlinjen i Portugal. PSRX Volkswagen Sweden har ett fortsatt favorittryck.

Petter Solberg har två VM-segrar i Montalegre, Johan Kristofferson har vunnit en gång. Stora frågetecknet är Kristofferssons starter. Flera dyrbara stopp, bland annat i finalen har fått ingenjörerna att jobba för högtryck.

”Kan bli rena familjefesten”

– Johan är snabbast när det stämmer så starterna är nyckeln, helt klart. Det kan faktiskt bli rena familjefesten i helgen med Solbergseger i såväl Portugal som i Norge. Men jag är övertygad om att Peugeot-Hansen har läst på läxan sen senast, säger SVT Sports motorexpert Jonas Kruse.

Timmy Hansen var bäst i teamet med en femteplats i finalen. Efter en ny klen säsongspremiär är goda råd dyra för det svenskfranska fabriksstallet.

Frågan är om skrällteamet MJP Austria kan följa upp succén från Barcelona? Tysken Timo Scheider imponerade stort med en andraplats och Kevin Eriksson visade att han hade farten för ett toppresultat.

Andreas Bakkeruds fina tredjeplats gör att han verkligen är att räkna med från start i årets mästerskap.

SVT sänder från Portugal med start 15.00 i SVT2 och på svtsport.se och SVT Play. Från 16.00 kanalbyte till SVT1 (OBS!).

VM-ställningen

Visa

1 Mattias Ekström, SWE  29 p
2 Timo Scheider, GER  26
3 Andreas Bakkerud, NOR  22
4 Johan Kristoffersson, SWE  21
5 Petter Solberg, NOR  19
6 Timmy Hansen, SWE  17
11 Kevin Hansen, SWE   8
13 Kevin Eriksson, SWE  4 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer