Marcus Ericsson blev åtta i Iowa Foto: TT

Ericssons ledning krympte efter åttonde plats

Uppdaterad
Publicerad

Felix Rosenqvist snurrade av banan och Marcus Ericsson slutade åtta. Det blev ingen superdag för svenskarna i Indycar-loppet på Iowa Speedway i Newton i Iowa.

Josef Newgarden vann loppet.

– Jag var besviken efter kvalet, men jag visste att vi hade en bil som kunde vinna loppet i dag, säger Newgarden enligt Reuters.

Trekvart in i loppet kraschade Rosenqvist då bakänden på bilen släppte och han backade in i barriären, dock med enbart skador på bilen.

Indycarseriens ledare Marcus Ericsson låg länge bra med i toppen som tvåa och trea, men sedan tappade han placering efter placering och var till slut ett varv efter segraren på en åttonde plats.

Ericsson är kvar i ledningen i mästerskapen, men ledningen har krympt till 15 poäng före Newgarden. Han och Rosenqvist får en ny chans på söndagen då ett nytt lopp körs i Iowa.

Australiensaren Will Power, som ligger på en tredjeplats i mästerskapet, hoppas kunna plocka in ytterligare poäng men är medveten om att det kommer att bli tufft.

– Ericsson är inte den bäste på att kvala, men han är förmodligen den bästa föraren. Han är väldigt bra på att starta långt bak och plocka placeringar. Han är svår att slå, säger Power enligt racerviews.com.

KLIPP: Ericsson hyllar svenske racingtalangen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.