Felix Rosenqvist (till höger) blir teamkamrat med svenske Tom Blomqvist Foto: TT Nyhetsbyrån

Felix Rosenqvist fortsätter i Indycar – har skrivit flerårsavtal med nytt stall

Uppdaterad
Publicerad

Framtiden i Indycar är säkrad för Felix Rosenqvist. Han har skrivit ett flerårigt kontrakt med stallet Meyer Shank Racing, där han kommer bilda par med halvsvensken Tom Blomqvist.

”Let’s bring it on!” skriver Rosenqvist på sin Instagram.

Nyheten innebär att 31-årige Rosenqvist, som slutade på en andraplats i Portland senast, lämnar McLaren efter säsongen som avslutas på Laguna Seca-banan i Kalifornien till helgen.

Svenskens nya stall Meyer Shank Racing (MSR) är baserat i amerikanska delstaten Ohio och har i år huserat längre ner i fältet.

”Känt varandra sedan 2009”

I sitt nya stall kommer Rosenqvist bilda par med svensk-brittiske Tom Blomqvist, son till rallyikonen Stig Blomqvist.

– Vi har känt varandra sedan 2009 när vi tävlade ihop i Sverige, så det blir kul. Jag är redo att börja jobba och känner stor tillförsikt inför nästa säsong, säger Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Tre svenskar i Indycar 2024

Där framgår också att avtalet är ”flerårigt”, men specificeras inte exakt hur långt. Utöver Rosenqvist och Blomqvist kommer MSR ställa en tredje bil på startlinjen i Indy 500, som teamet vann 2021, med Helio Castroneves bakom ratten.

Nyheten innebär att Sverige har tre svenskar klara för nästa års Indycar: Felix Rosenqvist (MSR), Marcus Eriksson (Andretti Autosport) och Linus Lundqvist (Chip Ganassi Racing).

KLIPP: Rosenqvist två i helgens race, där Alex Palou säkrade mästerskapssegern

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det slutade med en imponerande andraplats för Felix Rosenqvist. Foto: Karl Zemlin Penske Entertainment

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.