Femte raka förlusten för Dackarna: ”Ett gyttjebad” Foto: Bildbyrån/C More

Femte raka förlusten för Dackarna: ”Ett gyttjebad”

Uppdaterad
Publicerad

De regerande mästarna Dackarna har inte haft marginalerna på sin sida under inledningen av årets säsong.

Mot fjolårsfinalisten Smederna kom femte raka förlusten efter att matchen avbrutits efter åtta heat på grund av regn.

– Vi skulle egentligen inte ha kört det femte heatet, vi stod alla som frågetecken när domaren lät förarna köra vidare när det var ett gyttjebad där ute, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg till SVT Sport.

Det var regnet som dominerade reprisen av fjolårets SM-final mellan Dackarna och Smederna.

Först tvingades förarna vänta i 50 minuter innan matchen kunde dra igång. Sedan blev det uppehåll i fyra heat innan det började ösa ner igen vid ställningen 12–12.

Men någon paus togs inte – trots att banan var rejält vattensjuk.

– Vi skulle egentligen inte ha kört det femte heatet, vi stod alla som frågetecken när domaren lät förarna köra vidare när det var ett gyttjebad där ute, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg som i ösregnet fick se sitt lag få en femetta i baken.

I det sjunde heatet började goda råd bli dyra för hemmalaget efter att de förlorat det med 4–2, men de repade sig snabbt och fixade en femetta i det åttonde och putsade till siffrorna till 23–25.

Då bröts matchen igen – och en timme senare togs beslutet att matchen skulle avslutas och segern gå till Smederna eftersom åtta heat redan hade avverkats.

– Det känns tungt att förlora med två poäng efter att vi tvingats avbryta matchen, säger Teurnberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.