Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Fördel Lejonen efter världsmästarens stenhårda satsning

Uppdaterad
Publicerad

Indianerna såg ut att gå mot ett oavgjort resultat i den första kvartsfinalen.

Då stod den regerande världsmästaren Bartosz Zmarzlik för en stenhård satsning och nu sitter Lejonen i förarsätet inför returmötet på hemmaplan.

– Vi känner oss säkra, säger Lejonens lagledare Anders Fröjd i ESS Play.

Lejonen hade en tvåpoängsledning inför kvällens sista heat, men efter att Jason Doyle prickat starten såg Indianerna ut att kunna lösa ett oavgjort resultat inför returen.

Men världsmästaren Bartosz Zmarzlik ville annorlunda. Efter att ha hamnat lite på efterkälken från start vred han om gashandtaget och tog sig upp på en andraplats bakom Doyle på den bortre långsidan. Sedan följde en duell dem emellan som Zmarzlik till slut gick vinnande ur efter att ha gjort en rejäl satsning med lite mindre än ett varv kvar att åka.

Samtidigt tog Dominik Kubera sig förbi Szymon Wozniak och fixade en poäng vilket innebar att Lejonen vann heatet med 4–2 och nu har de ett fint utgångsläge inför returen på deras hemmaplan, ledning med 47–43.

– Vi har mött Indianerna hemma två gånger, en gång i år och en gång förra året, och båda gångerna har vi vunnit med stora siffror så vi känner oss säkra, säger lagledaren Anders Fröjd i ESS Play.

I kvällens andra kvartsfinal var det riktigt jämnt i sju heat mellan Piraterna och Rospiggarna, men sedan gjorde de sistnämnda ett ryck och nu har de skaffat sig ett drömläge, 50–40, inför returen på bortaplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.