Frustrerad Felix Rosenqvist åtta: ”Ingenting blev som vi tänkt oss”

Uppdaterad
Publicerad

Felix Rosenqvist får vänta på sin första seger i Indycar.

Nykomlingen slutade åtta på Indianapolis Speedway efter att ha startat från pole position.

– Ingenting blev som vi tänkt oss, säger en frustrerad Rosenqvist till SVT direkt efter loppet.

– Bilen understyr och jag tappar framänden totalt. Det är på de röda däcken 8-10 varv in i stinten. Så har det varit hela året, suckar han.

Två gånger började det dessutom brinna i Rosenqvists bil under depåstopp. En trolig läcka i tanksystemet skapade tillfälligt kaos.

Men 27-åringen kunde avsluta starkt i regnet. Från att ha halkat långt ner i fältet körde han upp sig till en åttondeplats. Hans näst bästa resultat i karriären.

Rosenqvist ligger elva i sammandraget.

Ericsson körde in i mur

Marcus Ericssons lopp blev kort. Han startade nia efter bästa kvalet hittills men sladdade in i muren på det 12:e varvet.

– Vi hade lite för mycket downforce på bilen och jag låg för nära när jag skulle köra om och tappad bakändan, säger Marcus till SVT.

Ericsson är 20:e man i tabellen.

Fransmannen Simon Pagenaud vann loppet efter lyckad attack på ledaren Scott Dixon, Nya Zeeland på det näst sista varvet.

Britten Jack Harvey blev trea.

Amerikanen Josef Newgarden leder totalt.

Nästa lopp i serien är klassikern Indy 500 som avgörs 26 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.