Gör comeback efter att ha tagit en paus från speedway. Foto: TT Nyhetsbyrån

Glädjebeskedet: Västerviks stjärna gör comeback

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Lindgren tvingades ta en ta en timeout på grund av coronasjukdom och depression som satte djupa sår. Nu kommer glädjebeskedet: Västerviks stjärna är redo att köra igen.

Tidigare i juni meddelade Fredrik Lindgren att han tar timeout på grund av hälsoskäl. 36-åringen har haft stora problem med lungorna efter att ha insjuknat i covid-19, och fick till följd av det en tung depression.

Men nu gör stjärnan oväntad comeback för Västervik.

– Han har varit borta ett par veckor och vi möter riktigt bra motstånd. Men kommer han i det rätt så kan han ha en bra kväll, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson till VT.se.

– Vi hade träning i går (läs tisdag) och han har haft lite problem med kroppen. Men han har också haft lite problem på maskinsidan och inte varit så snabb som han önskat. I går testade Fredrik lite andra grejer och det såg bra ut.

”Räknar med att fullfölja säsongen”

I kväll ställs Västervik mot Lejonen, med Lindgren i laget.

– Det tar ju ett tag. Fredrik har ju inte kunnat träna som han är van vid. Men han öser på nu och räknar med att fullfölja säsongen, säger Andersson till VT.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.