Mikael Persson är på väg mot VM-titeln i endurons E3-klass Foto: Husqvarna Factory Racing

Guldläge för Mikael Persson i enduro-VM

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Persson har guldläge i enduro-VM inför sista deltävlingen i Tyskland i oktober.

Den svenske stjärnföraren tog två andraplatser i E3-klassen Ungerns GP och är därmed förbi tidigare ledaren Brad Freeman, Storbritannien, med tre poäng i sammandraget.

– Det känns helt fantastiskt. Jag har steppat upp under hela säsongen och trodde aldrig att jag skulle vara med att utmana Freeman (fjolårets totalvärldsmästare) om titeln även om han varit lite halvskadad, säger Persson till SVT Sport.

Efter att Persson fått ett fabrikskontrakt med Husqvarna har han gått från fyrtakt till tvåtaktsmaskin.

Som heltidsproffs har han fått helt andra träningsmöjligheter än tidigare.

– Det har tagit lite tid att lära mig köra på tvåtaktaren. Ett annorlunda körsätt. Men jag känner mig starkare än någonsin och är redo att köra om guldet, säger han.

Dubbelseger i juniorklass

Det är också klart att Persson kommer till start i Gotland Grand National som sänds i SVT.

– Självklart tänker jag försöka ta en ny seger på Gotland , säger fjolårsmästaren, som även kan komma att starta i klassikern Novemberkåsan.

Albin Norrbin tog en dubbelseger i Junior 2-klassen där Max Ahlin ligger tvåa i totalen efter en andra och en tredjeplats .

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.