Historisk svensk succé i Indycar – Ericsson på pallen. Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Svensk succé i Indycar – Ericsson på pallen för första gången

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson, som till den här säsongen tvingades lämna F1-cirkusen för Indycar, har nu tagit sin första pallplats i den nya serien. I ett dramatiskt och stökigt race i Detroit stod svensken för en mäktig uppkörning från tolfte till andra plats.
Vann gjorde den regerande mästaren Scott Dixon. Felix Rosenqvist låg sjua när han kraschade med bara några få varv kvar.

Marcus Ericsson slog till med sin första pallplats i Indycar. Tvåa med mersmak i Detroits GP efter stor dramatik.

– Härligt grabbar! jublade Ericsson på komradion till teamet Schmidt Peterson Motorsport.

– Fantastiskt, det var min första pallplats sedan 2013 (då vann Ericsson GP 2 i Abu Dhabi) – tack teamet. Det är en fantastisk belöning efter allt hårt jobb vi lagt ner. Så det var proppen ur och skönt att få till det, säger Marcus som kom till Indycar efter fem säsonger i formel 1 till SVT Sport.

Rosenqvist kraschade

Det blev ett dramatiskt lopp med ett antal omstarter. Den sista med bara fem varv kvar att köra efter att Felix Rosenqvist kraschat bort sig när han låg sjua. Han tappade kontroll över bilen under en inbromsning vid kurva ett och brakade in i vallen.

Rosenqvist kunde ta sig ur bilen för egen maskin.

Ericsson lyckades hålla sig kall bakom Scott Dixon som vann loppet. Den regerande mästaren tog gruvlig revansch efter att ha kraschat igår. Will Power slutade trea.

– Det var bara att försöka hålla de andra bakom sig. Jag hade en tung gårdag, jag hade huvudvärk i dag, men jag måste tacka teamet. Jag är lycklig för mitt team, säger Scott Dixon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer