Historiskt hopp i rallyt – Veiby flög 48 meter

Uppdaterad
Publicerad

Norrmannen Ole Christian Veiby slog till med ett nytt rekordhopp i Svenska Rallyt, när han flög 48 meter på den tredje specialsträckan vid Svullrya.

– Det var inte så dåligt, jag är nöjd med det, säger Ole Christian Veiby till SVT Sport.

Redan i förra årets rally försökte sig Veiby på ett rekordhopp på samma sträcka, men den gången gick det inte som han hoppats. Nu lyckades han med råge.

– Vi hade ett exotiskt hopp här förra året, men då kom jag för långt ut till vänster. Jag tänkte när jag kom innan hoppet att ”ska jag gå för det eller inte”, men jag körde full gas och det var inga problem. Bilen landade fint, säger Ole Christian Veiby till SVT Sport.

Svenska rallyt

48 meter har ingen lyckats med tidigare i tävlingens historia. I förra årets rally nådde norske landsmannen Mads Östberg 42 meter när han flög över klassiska ”Colins crest” vid Vargåsen. Rekordet har sedan tidigare en annan norrman, Eyvind Brynildsen, med 45 meter från 2016.

Veiby är också med i toppstriden i WRC2-klassen, där han ligger trea bakom bland annat Pontus Tidemand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet