Jättehopp av Östberg vid ”Colins crest”

Uppdaterad
Publicerad

Norrmannen Mads Östberg slog till med förmiddagens längsta hopp vid Vargåsensträckan och klassiska ”Colins crest”. 42 meter flög Östberg över Vargåsen. ”Det var okej. Är det tredje längst? Okej, jag kan leva med det” säger Mads Östberg efter hoppet.

Mads Östberg var jakt efter landsmannen Eyvinds Brynildsens världsrekord på 45 meter från förra året. Men Östberg fick ge sig med tre meters marginal. Men norrmannens körning fick upp pulsen rejält på både publik och tv-kommentatorer.

– Wow! Härligt Östberg, vrålade SVT-kommentatorerna Jonas Kruse och Stefan Klemetz i upphetsning efter hoppet.

Svenska rallyt

”Svår sträcka”

Östberg har haft en tuff inledning på rallyt, och tvingades bryta gårdagens etapp. I dag är han tillbaka och ligger på 20:e plats i sammandraget efter sträcka 11.

– Det var en svår sträcka. Det var svårt att handskas med bilen på de smala vägarna, det ska bli skönt att komma ut på de stora vägarna, sa Östberg efter racet.

Belgaren Thierry Neuville leder fortsatt Svenska Rallyt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet