Timmy Hansen tror på nya framgångar för familjen Hansen i VM. Foto: Johan Ejeborg

”Jag är storebror och borde ju vinna”

Uppdaterad
Publicerad

– Jag är storebror och borde ju vinna.

Timmy Hansen ler när frågan kommer på tal om familjefajten mellan honom och lillebror Kevin i rallycrosspremiären.

SVT Sport har träffat Team Hansen inför VM-premiären i rallycross i Höljes nästa helg.

Förra året tog Timmy hem världsmästartiteln med Kevin på bronsplatsen.

Familjeteamet från Götene med 14-faldige Europamästaren Kenneth Hansen som teamchef har valt att inte köra några tävlingar inför Höljes. Men det ser inte Timmy som något problem.

– Vi har kunnat testa i lugn och ro. Jag har tillräckligt med race i kroppen ändå. Vi kommer väl förberedda till Höljes, säger han.

Bröderna Hansen är en stark duo i VM-serien och lillebror Kevin, som länge ledde fjolårssäsongen, menar att samarbetet är nyckeln till nya framgångar.

– Vi är bröder och visst händer det att vi blir arga på varandra. Vi utnyttjar varandra maximalt. Hade vi kört mot varandra och inte med varandra hade vi aldrig tagit VM-guldet, säger Kevin.

– Skulle Kevin bli världsmästare hade jag blivit lika glad som han blev för mitt guld. Jag har mer att ge och förhoppningsvis kan det leda till fler VM-guld. Fokus är att kunna plocka ut det mesta möjliga ur materialet, säger Timmy.

SE HELA REPORTAGET HÄR

ARKIV: ”The Hansen family” – en familj mästare (6 november 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.