Kruse: ”Tuff framtid för Tidemand”

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Tidemand blev åtta i Svenska rallyt och hans framtid i WRC är osäker.

SVT Sports motorexpert Jonas Kruse ger honom knappt godkänt under rallyt.

– Pontus får knappt godkänt i mina ögon, säger han.

Pontus Tidemand har fått chansen av teamet M-Sport i två WRC-tävlingar i år, nu är båda över och framtiden för Tidemand är osäker. Efter problem med bilen under början av Svenska rallyt slutade svensken på en åttondeplats.

– Pontus får knappt godkänt i mina ögon. Det är något som inte stämmer med bilen den här veckan och han har inte fått visa vad han kan riktigt än. Han är snabbare än så här men bilen måste fungera bättre och han måste få rätt förutsättningar om han ska lyckas i WRC.  Bilen ska sitta som handsken och allt ska vara 100, för nivån har gått upp så mycket i WRC och det går väldigt fort nuförtiden, säger SVT:s motorexpert Jonas Kruse.

Hur ser du på hans framtid?

– Han har en tuff framtid framför sig för M-sport kommer inte ge bort platsen i WRC till honom. Frågan är hur långt det räcker, det är svårt att säga när vi inte har alla fakta på bordet. Men många pusselbitar måste falla på plats för att han ska ha en plats i WRC

Johan Kristoffersson gjorde det bra i WRC2 och slutade på en tredjeplats totalt. Trots några problem under tävlingen så kom han tillbaka och knep andraplatsen bakom segrande Ole Kristian Veiby.

– Kristoffersson imponerar. Det var några små misstag som gjorde att han hamnade efter men han kom tillbaka. Johan är väldigt nogrann med allt och han analyserar allt han gör. Hans mål var att komma tillbaka och bli tvåa efter Veiby. Han kommer bli livsfarlig i framtiden, säger Kruse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.