Lindbäck bakom Indianernas mäktiga vändning

Uppdaterad
Publicerad

Antonio Lindbäck klev fram när ett uträknat Indianerna vände ett stort underläge i den andra semifinalen mot Piraterna hemma i Kumla och gick till SM-final i speedway.

Efter det sjätte heatet ledde Piraterna med 20-16 och hade totalt tolv poängs ledning efter 49-41 i den första semifinalen. Men från heat sju och till det sista 15:e vann Lindbäck sina fyra heat och showade med att åka i mål på bakhjulet efter att ha säkrat finalen i det sista heatet. Totalt vann Indianerna med 92-88.

– Jag bytte cykel efter det första heatet och det blev bättre och bättre. Jag tänkte bara på att skaffa poäng, poäng, poäng och visste inte förrän inför sista heatet att det behövdes två poäng, säger Lindbäck till C More.

Indianerna

I finalen väntar Vetlanda som i princip säkrade den platsen i första semifinalen med att slå Dackarna i Målilla med 58-32. Det blev 48-42 i Vetlanda i kväll. Regerande mästaren Vetlanda går in som favorit i finalen.

– Det kommer att bli tufft men vi ska ge dem en fight, lovar Lindbäck.

En bisarr incident var när tankbilen kom in för att vattna. Helt plötslligt sprack tanken och vattnet forsade ut från alla håll och höll på att dränka banan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Indianerna

Mer i ämnet