• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Sébastien Loeb Foto: TT

Loeb fast i grop efter stark start

Sébastien Loeb körde av vägen på andra sträckan av VM-rallyt på Korsika och när den niofaldige världsmästaren skulle tillbaka upp på vägen fastnade han istället.

En sträcka på hela 49 kilometer öppnade idag VM-rallyt på Korsika, årets första asfaltsrally.
Sébastien Ogier och Julien Ingrassia var först ut som VM-ledare och den franska duon imponerade direkt med en sträckseger.
Sèbastien Loeb och kartläsaren Daniel Elena som genom åren skördat stora framgångar på Korsika, var näst snabbast 9,7 sekunder efter Ogier. En mycket lovande start för Loeb, på favoritunderlaget, i hans andra av totalt tre inhopp i VM-serien denna säsong.

Fast i dike

Lyckan över den starka starten för Loeb och Citroen blev dock kortvarig.
För morgonens andra sträcka, över 13,55 kilometer, visade sig vara en rejäl utmaning för flera av förarna inte minst Sébastien Loeb som bara fyrahundra meter från start fick problem och gick av vägen. Loeb körde fast rejält i diket och blev fast på sträckan.

Loeb har ännu inte uttalat sig om incidenten och det arbetas på att få tillbaka bilen till service.
Teamchef Pierre Budar sade strax efter till WRC att kalla däck kunde vara en av faktorerna som låg bakom att Loeb körde av.

Ogier i topp

Halvvägs in i första dagen leder Sébastien Ogier med 21,1 sekunders marginal till tvåan Kris Meeke.

– En bra start. Vi behöver förbättra en del men vi bekräftar den goda känslan från testet. När tiderna också följer med är det ännu bättre, berättade Ogier direkt när han kom till mediazonen.

Frustrerad Neuville trea

Flera förare hade problem under morgonen däribland VM-tvåan Thierry Neuville, segrare på Korsika förra året.
Neuville hade bland annat bromsproblem på bilen och var inte alls nöjd.

– Tuff morgon men det är fortfarande långt kvar på rallyt så vi måste jobba på inställningarna nu och vara starkare i eftermiddag, säger Neuville på Instgram.

Även Neuvilles teamkamrat, Andreas Mikkelsen, har haft en tuff start på rallyt, snurr på första sträckan och en lättare avåkning på sträcka två.  Norrmannen ligger därmed på nionde plats efter två sträckor hela 53,2 sekunder efter ledande Ogier.

Tävlingen återupptas i eftermiddag, morgonens två sträckor körs då igen.

Ställningen i WRC efter två sträckor

Visa

1. Sébastien Ogier
2. Kris Meeke +21,1
3. Thierry Neuville +23,4
4. Ott Tänak +25,1
5. Elfyn Evans +37,7
6. Dani Sordo +42
7. Esapekka Lappi +45,2
8. Jari-Matti Latvala +53
9. Andreas Mikkelsen +53,2
10. Bryan Bouffier +54,4

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer