Racerföraren Fredrik Blomstedt i otäck krasch.

Lugnande besked efter kraschen – Blomstedt skrivs ut

Uppdaterad
Publicerad

Det var i går som den svenska racerföraren Fredrik Blomstedt kraschade otäckt i Spa-Francorchamps i Belgien. Nu meddelar hans pressansvarige att Blomstedt ska få lämna sjukhuset.

– Kommer kunna resa hem till Sverige, säger Mattias Persson till SVT Sport.

Direkt efter olyckan fördes Fredrik Blomstedt akut till sjukhus där han vårdats över natten.

– Nu på morgonen har han fått mer ont i kroppen. Han känner av smärtorna mer men det är naturligt enligt läkarna när adrenalinet lämnar kroppen, säger Mattias Persson, pressansvarig, till SVT Sport.

Han fortsätter:

– Men alla andra besked är positiva så han kommer skrivas ut under dagen och kommer kunna resa hem till Sverige inom det närmsta.

Minns inte smällen

När Blomstedt kan vara tillbaka bakom ratten är i skrivande stund oklart.

– Det är fortfarande för tidigt, vi får avvakta lite och se. Jag kan inte säga något om det i nuläget, säger Mattias Persson.

Blomstedt ska inte ha några brutna ben, men fick en hård smäll mot huvudet. Enligt Persson minns Blomstedt inte något från själva olyckan.

– Nej, när jag pratade med honom så mindes han inte något av själva smällen, men det kan kanske komma tillbaka. Det är tydligen inte helt ovanligt.

Inget besked

Fredrik Blomstedts bil fick en knuff av banan av en annan förare och enligt Mattias Persson hade domarna föraren under utredning i går.

– Men vi har inte fått något besked om den frågan. Min åsikt är att det känns som en olycka, de två är i ledning och så blir det helt enkelt väldigt trångt och så uppstår den här kollisionen. Men det blir intressant om Fredrik minns situationen sen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.