Ett hundratal kvinnor ville köra den nya racingserien för kvinnor, W Series, och 55 har tagit sig vidare till nästa steg. Arkivbild. Foto: TT

Många kvinnor vill in i nya racingserien

Uppdaterad
Publicerad

Fler än 100 racingförare vill vara med i den nya racingserien för kvinnor, W Series, som ska starta nästa år och som är tänkt att ta fram den första kvinnliga F1-föraren sedan 1976.

55 av dem har gått vidare i processen där till slut 18 förare kommer att få ställa sig på startlinjen i formel 3-bilarna i premiären på Hockenheim den 3 maj.

Bland de uttagna finns spanjorskan Carmen Jorda som har varit utvecklingsförare i F1-stallen Lotus och Renault, 18-åriga Amna al-Qubaisi, den första kvinnliga racingföraren från Förenade arabemiraten och som kört formel 4 i Italien, och brittiskan Jamie Chadwick som blev den första kvinnan att vinna en tävling i brittiska formel 3-serien.

W Series har motsvarande 13,6 miljoner kronor i prispotten nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.