Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Svenskarna krockade – se händelsen i spelaren ovan Foto: Viaplay

Marcus Ericsson körde in i Felix Rosenqvist – långt från toppen i säsongsavslutningen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ett stökigt lopp som avslutade säsongen i Indycar.

Då var det ingen av svenskarna som hade med toppstriden att göra.

Detta efter att Marcus Ericsson kört in i Felix Rosenqvist.

Många förare hade stora problem med sista kurvan i säsongsavslutningen av Indycar. Gulflagg präglade loppet, som drog ut på tiden, och förare efter förare försvann från loppet.

Felix Rosenqvist, som hade pole position, kunde inte heller behålla sin ledning. Han tappade något ute på banan i loppets inledning, men försvann ordentligt gjorde han på 29:e varvet. Då jagades han av Marcus Ericsson, som körde in i sin svenska kollega. Båda snurrade och Ericsson blev stående på banan. Rosenqvist kom iväg snabbt, men körde snart av igen då han hade fått punka.

Dixon vinnare i säsongsavslutningen

Därefter hade ingen av svenskarna med toppstriden att göra, utan Ericsson slutade på plats 15 och Rosenqvist på 19:e. Men även i toppen stuvades det om en hel del, efter totalt åtta säkerhetsbilar. Till slut var Scott Dixon först över mållinjen. Detta trots att han inledde som elva – och fick en bestraffning under loppet. Han följdes av Scott McLaughlin och Alex Palou.

Sedan tidigare är det klart att Palou vinner Indycar-mästerskapet. McLauglin säkrade andraplatsen, och Dixon tog tredjeplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.