Kris Meeke hår fått en ny styrning i rally-VM. Foto: Bildbyrån

Meeke får ny chans i rally-VM

Uppdaterad
Publicerad

Han fick sparken mitt under säsongen från Citroën.

Nu får Kris Meeke en ny chans i rally-VM.

Efter en tid av rykten presenterades idag britten som tredjeförare i Toyota 2019.

– Hungern är tillbaka att köra rallybil, säger Meeke till wrc.

Tillsammans med tabelltrean, estländaren Ott Tänak och Jari-Matti Latvala, Finland får Toyota en väldigt stark uppställning.

Stallchefen Tommi Mäkinen ser potentialen i den snabbe britten som tvingades lämna Citroën efter flera krascher under första delen av VM-serien. Meeke, som inför flytten bryter samarbetet med kartläsaren Paul Nagle efter många år, enligt flera medier.

”Hungern är tillbaka”

– Det har varit en jobbig tid för mig, men jag visste att jag skulle komma igen. Hungern är tillbaka att köra rallybil. Första testet med Toyotan var ett rent nöje, säger Meeke till wrc.com.

Mads Östberg fick chansen i Citroën efter att Meeke fått sparken. Även om Östberg gjort ett bra jobb med bl.a en andraplats i finska VM-rallyt, är det oklart om norrmannen får köra vidare 2019.

– Tja, vi jobbar på men just nu vet jag ingenting om fortsättningen, säger Mads till SVT.

Konsekvenser för Tidemand

Dagens besked från Toyota och Citroën kan få konsekvenser även för den regerande WRC2-världsmästaren Pontus Tidemand om möjligheterna att komma in i ett fabriksstall i huvudklassen WRC.

– Vi ska ha möten med två team i samband med spanska VM-rallyt. De senaste händelserna gör det inte lättare för oss men vi ger oss inte, säger Erik Veiby, manager till SVT

Från Toyota till Citroën går Esa-Pekka Lappi. Finländaren har snabbt blivit en av stjärnförarna i VM och kliver in jämte femfaldige franske världsmästaren Sébastien Ogier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.