I helgen väntar premiär i Extreme E för Mikaela Åhlin-Kottulinsky. Foto: Bildbyrån

Mikaela Åhlin-Kottulinsky ute efter revansch: ”Vill verkligen vinna”

Uppdaterad
Publicerad

Förra säsongen var Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Johan Kristoffersson ytterst nära att vinna. Nu är duon ute efter revansch i Extreme E.

– Vi vill verkligen vinna den här gången, säger Åhlin-Kottulinsky till SVT Sport.

Förra säsongen såg Johan Kristoffersson och Mikaela Åhlin-Kottulinsky ut att gå mot totalsegern i offroad-serien Extreme E. Men duon tappade och blev snuvade på titeln av Sébastien Loeb och Cristina Gutiérrez som vann med några få poäng.

– Vi var otroligt nära förra säsongen och vill verkligen vinna den här gången. Det blir tufft, det är många starka team och nya förare men även flera som varit med länge. Det gäller att vi fokuserar på vårt och tar en tävling i taget, säger Åhlin-Kottulinsky till SVT Sport.

I helgen väntar premiären i Saudiarabien och duon som kör för Rosberg X Racing är ute efter revansch.

– Det blir spännande race på sand, det är inget som jag eller Johan är experter på men det känns bra. Det är olika underlag och förutsättningar i alla tävlingar så vi måste vara förberedda, säger Åhlin-Kottulinsky.

”Spännande förändringar”

Den här säsongen har en del förändringar då alla helger blivit dubbeltävlingar, totalt blir det tio tävlingar fördelat på fem tävlingsplatser. Det individuella tidskvalet är borta och det blir heatkörning varje gång.

– Det är spännande förändringar som jag tror är bra för publiken. Det blir mer racing men det finns alltid större risker när man kör mot varandra istället för på tid. Jag lär mig mycket i varje race och älskar att vara en del av den här serien, säger Åhlin-Kottulinsky.

Efter premiären i Saudiarabien väntar tävlingar i Skottland i maj, Sardinien i juli, Amazonas eller USA i september innan säsongen går i mål i Chile första helgen i december.

MER MOTORSPORT: Marcus Ericsson visar sig Indycar-ratt: ”Sköldpaddefart”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kolla in när Marcus Ericsson visar sin Indycar-ratt. Foto: Bildyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.