Foto: TT

Mikaela Åhlin-Kottulinsky efter beslutet: ”Jag är superlycklig”

Uppdaterad
Publicerad

Efter disciplinnämndens beslut i dag är Mikaela Åhlin-Kottulinsky historisk som den första kvinnliga segraren någonsin i ett STCC-lopp.

– Jag har sett det som en vinst hela tiden, säger hon till SVT Sport.

Mikaela Åhlin-Kottulinskys och PWR Racings överklagan fick bifall hos disciplinnämnden. Därmed är hon historisk som den första kvinnan någonsin att vinna ett STCC-lopp.

– Jag är superlycklig, så fort någon nämner det blir jag bara så glad. Men jag har sett det som en vinst hela tiden, men det är jätteskönt att få det svart på vitt också. Överklagan har gått igenom, vi har tillbaka vår vinst och andra i teamet har fått tillbaka sina placeringar. Jag är glad för teamet och alla som har satsat på mig, säger hon till SVT Sport.

Även om Åhlin-Kottulinsky hela tiden sett det som en seger har det fram tills nu varit svårt att helt koppla bort kontroversen.

”En milstolpe”

– Jag kan släppa den här frågan. Även om jag har försökt lägga bort den tidigare, har många hört av sig och undrat hur det har gått, men nu kan man lägga bort det här caset och fokusera på säsongsavslutningen. Jag har aldrig haft ett så roligt racingår som det här.

Åhlin-Kottulinsky menar att det är ett viktigt steg för alla tjejer inom motorsporten.

– Att få vara med om en sån milstople och visa att vi som tjejer kan – att vi, i det här fallet, kan prestera bättre än grabbarna. Det är stort och det är viktigt för framtiden.

Beskedet innebär samtidigt att Robert Dahlgren, Daniel Haglöf och Philip Morin, som också diskades, får tillbaka sina poäng.

Det betyder att Dahlgren, inför finalhelgen på Mantorp, är i ledning sex poäng före utmanaren Johan Kristoffersson.

Däremot är det redan klart att PWR, i och med poängen som förarna får, säkrar teammästerskapet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.