Fredrik Lindgren har fått en bra start på VM-serien med två finalkörningar i Wroclaw. Foto: TT

Ny finalplats för Lindgren i VM-serien

Uppdaterad
Publicerad

Andra finalplatsen på två dagar – däremot nådde inte speedwayföraren Fredrik Lindgren upp till prispallen igen. Efter tredjeplatsen i fredags fick Lindgren nöja sig med att bli fyra i VM-deltävlingen i Wroclaw.

Hemmaföraren Maciej Janowski tog hem segern.

På grund av coronapandemin kunde inte VM-serien starta förrän i fredags och nu blir det åka av i sex veckor framöver.

VM-serien innehåller åtta deltävlingar, sex i Polen och två i Tjeckien.

Fredrik Lindgren tog en tredjeplats under premiärkvällen i Wroclaw och det började bra också på lördagen på samma arena. Lindgren vann sina två första heat och var sedan tvåa, trea och fyra.

Svensken blev sedan tvåa i sin semifinal och tog sig till final där han fick starta från fjärdespår, precis som under fredagen.

Lindgren tog sig förbi regerande världsmästaren Bartosz Zmarzlik i starten, men blev snabbt passerad igen och slutade fyra och sist i finalen. Hemmaföraren Maciej Janowski vann före trefaldige världsmästaren Tai Woffinden, Storbritannien.

– En fantastisk kväll. Det är svårt att tävla på hemmaplan, men i kväll var jag väldigt fokuserad, sade Janowski i Viaplays sändning inför en jublande hemmapublik där 6500 befanns sig utan distansering.

VM-seriens andre svensk Antonio Lindbäck hade det lika tungt som premiärkvällen och slutade återigen sist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.