Johan Kristoffersson vann STCC förra året. Foto: TT/Arkiv

Ny organisation ersätter STCC

Uppdaterad
Publicerad

Efter att STCC gick i konkurs har det saknats en genomgripande organisation. Men nu är en sådan klar, nämligen Scandinavian Racing League, SRL.

– Det känns skönt att redan nu ta ett mer praktiskt steg i arbetet med det nya samarbetet, säger Anna Nordkvist, vd för Svensk Bilsport.

I februari begärdes STCC i konkurs efter att ha dragits med ekonomiska problem i flera år. När beskedet om STCC:s konkurs kom, stod det klart att mästerskapet STCC kommer att drivas vidare av Svenska bilsportförbundet, TCR Scandinavia och de arrangerande banorna tillsammans.

Och nu har en ny paraplyorganisation kommit på plats, Scandinavian Racing League, SRL.

– Det känns skönt att redan nu ta ett mer praktiskt steg i arbetet med det nya samarbetet. Och nästa steg är att gå vidare med upplägget för Scandinavian Racing League som är tänkt utifrån samma princip som hockeyns SHL är uppbyggt, där arenorna och föreningarna är en viktig del för seriens utveckling, säger Anna Nordkvist, vd för Svensk Bilsport.

Förutom SM i racing i det internationella standardvagnsreglementet, TCR, kommer även bland annat, Porsche Carrera Cup och GT4 Scandinavia.

– Vi tycker detta är ett väldigt bra upplägg för TCR Scandinavia, där vi kan fokusera på klassen och racingen. Parallellt som arrangörerna kan sköta det som sker ute på banorna och kan jobba med att göra de evenemangen ännu bättre, säger Greger Petersson, vd för TCR Scandinavian Series AB.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.