Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sébastien Ogier vann i Katalonien. Foto: TT

Ogier vann VM-rallyt i Katalonien – 55:e VM-segern

Uppdaterad
Publicerad

Fransmannen Sébastien Ogier vann det katalanska VM-rallyt.

Det här var 38-åringens 55e VM-segern i karriären.

– Nu är det dags att fira, säger han i intervjun efter målgång.

2015 förlorade Sébastien Ogier segern när han körde in i ett räcke, i ett väldigt bra läge på den sista sträckan i det katalanska VM-rallyt. Den här gången gick det bättre för fransmannen på samma sträcka.

Ogier hade ett bra utgångsläge, en ledning på 15,8 sekunder inför den sista sträckan. 38-årige legendaren vann också den sista sträckan med sex tiondelar före belgaren Thierry Neuville. I totalen var Ogier 16,4 sekunder före belgaren och 34,5 sekunder före den redan klare världsmästaren Kalle Rovanperä.

– Idag var det fantastiskt att ta en ytterligare seger, också eftersom det var en bra vecka för teamet, säger Ogier i sändningen.

Och avslutar:

– Nu är det dags att fira.

Bara landsmannen är bättre

Dagens seger, var Ogiers fjärde seger i det spanska VM-rallyt. Bara hans landsman Sébastien Loeb, niofaldig världsmästare, har fler med sina nio segrar i Spanien.

Ogiers kartläsare tog i o med dagens första plats, karriärens första seger i WRC:s huvudklass.

Nu återstår bara en deltävling i årets VM-serie, i Japan den 10-13 november.

Se firandet i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.