Oliver Solberg kan fortsätta i WRC – förhandlar med Ford. Foto: Bildbyrån/TT

Solberg i samtal med Ford: ”Hoppas vi kan hitta en lösning”

Uppdaterad
Publicerad

För tio dagar sedan fick Oliver Solberg beskedet att Hyundai inte kommer att förlänga hans kontrakt.

Nu är han aktuell för VM-konkurrenten Ford.

– Det är så klart jättekul. Det finns inte så många andra team och Ford är ett av de bästa så det känns bra, säger Solberg till SVT Sport.

Han har inte haft någon vidare säsong. Av årets elva VM-deltävlingar har Oliver Solberg tvingats bryta sex. Hans bästa resultat kom i Belgien där han slutade fyra. Därför kom det inte som en jättechock när Hyundai meddelade att de inte kommer att förlänga Solbergs kontrakt.

– Jag vet att det inte var ett lätt beslut för dem att ta eftersom ursprungsplanen har ändrats. Oavsett är jag otroligt tacksam för möjligheten jag fick av Hyundai Motorsport att få delta i rally-VM tillsammans med dem. Vi visste att den här säsongen skulle bli en lärorik period, och den har utan tvekan gett massa erfarenhet inför nästa fas i min karriär, sa Solberg då.

Och nu verkar det som att nästa fas i hans karriär kan vara här.

Solberg för nämligen samtal med Ford inför nästa säsong.

– De ville ta ett möte så vi snackade lite, säger Solberg.

Hur känns det då?

– Det är så klart jättekul. Det finns inte så många andra team och Ford är ett av de bästa så det känns bra. Jag hoppas att vi kan hitta en lösning, det är det jag vill och det var ett positivt möte, men man vet aldrig förrän allt är klart på papper.

KLIPP: Oliver Solberg: ”Skillnaden i vad de lovade och vad det blev var väldigt chockande” (7 oktober)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.