Överlägsen Johan Kristoffersson vann i Kouvola

Uppdaterad
Publicerad

Johan Kristoffersson var överlägsen i den tredje VM-deltävlingen.

31-åringen vann både kval och semifinal innan han också tog hem finalen.

Johan Kristoffersson, som startade i första ledet, satte starten och fick en lucka direkt i finalen. Efter tre varv var Kristoffersson hela 1,5 sekund före Juha Rytkönen som jagade närmast.

Inför det sista varvet hade Kristoffersson drygat ut ledningen till 3,5 sekund och 31-åringen kunde ohotad ta säsongens andra seger i VM-serien.  Rytkönen blev tvåa och Timmy Hansen trea.

– Jag fick en väldigt bra start, precis som jag har fått hela den här dagen. Jag måste verkligen tacka teamet som lagt ner otroligt mycket arbete, säger Kristoffersson.

Kristoffersson vann både kval, semifinal och final och tog full pott under lördagen.

– Det känns väldigt bra att ha vunnit allt i dag, säger han.

Ekström ut redan i semi

Segern innebär att Kristoffersson drygar ut totalledningen inför morgondagens fjärde VM-deltävling som även den körs i Kouvola, Finland. Kristoffersson toppar på 86 poäng, 16 poäng före tvåan Mattias Ekström.

Under premiärhelgen i Höljes förra helgen blev det tuffa dueller mellan Kristoffersson och Ekström. För Kristoffersson blev det seger på lördagen medan Ekström vann söndagens tävling.

Men någon liknande duell blev det inte i Kouvola. Ekström, som visade klass i kvalet, blev snöpligt utslagen i semifinal efter att ha slutat sexa och sist.

KLIPP: Väntat SM-guld för Johan Kristoffersson (9 augusti):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.