• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Daniel Ricciardo lämnar Red Bulls stall. Foto: Bildbyrån

Ricciardo lämnar Red Bull – går till Renault

Uppdaterad
Publicerad

Formel 1-föraren Daniel Ricciardo lämnar Red Bull-stallet. Nästa säsong representerar australiensaren Renault.

– Det var troligen ett av de svåraste besluten i min karriär så här långt, säger Ricciardo på Renaults hemsida.

På fredagen presenterade Red Bull nyheten som överraskade många Formel 1-intressenter.

Daniel Ricciardo, som vunnit sju deltävlingar och bestigit prispallen 29 gånger, lämnar Red Bull-stallet, som han samarbetat med sedan säsongen 2014.

Från och med 2019 bildar han istället team med Nico Hülkenberg för Renault.

”Dags för ny utmaning”

Australiensaren har varit en del av Red Bull i tio år och debuterade i F1 för Toro Rosso i samband med Storbritanniens GP år 2011. Nu har han skrivit på för Renault fram till och med år 2020.

– Det var troligen ett av de svåraste besluten i min karriär så här långt, men jag upplevde att det var dags för en fräsch och ny utmaning, säger Ricciardo på Renault webbplats.

– Jag inser att det återstår mycket jobb för att Renault ska uppnå sin fulla potential men jag har varit imponerad över deras utveckling under de senaste två åren. Varje gång Renault har varit involverad i grenen har de slutligen vunnit.

För tillfället ligger Ricciardo på femte plats i VM-serien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.