Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT Nyhetsbyrån

Solberg nia efter första sträckan i Safarirallyt

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Solberg skruvade ner förväntningarna inför Safarirallyt som inleds med första sträckan i eftermiddag.

Sedan öppnade han med en niondeplats.

Svensken är knappt sex sekunder efter ledaren Sébastien Ogier.

Svensken var 13 sekunder långsammare än VM-ledaren Kalle Rovanperä, Finland, snabbast på den 5,4 km lång sträckan i onsdagens fullfartstest.

– Jag har inte kört bilen på två månader och aldrig provat den på grus. Det var väldigt ovant, vi har mycket att göra på bilen men jag tror det blir okej, sa han då.

I torsdagens första sträcka öppnade han med en niondeplats. Solberg tonade ner förväntningarna inför loppet.

– Det blir en lärohelg, sa han.

20-åringen delar tredjebilen i Hyundais fabriksstall med spanske veteranen Dani Sordo som tagit två raka tredjeplatser i VM-serien.

Solberg har satt sig själv i ett svårt läge efter två brutna rallyn och en sjätteplats i Svenska Rallyt. Nu måste Oliver och kartläsaren Elliott Edmondson ta bilen i mål i det klassiska rallyt som kom tillbaka till VM-kalendern förra året. Den gången tvingades Oliver bryta efter att ha rullat med bilen och knäckt säkerhetsburen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.