Oliver Solberg får avsluta säsongen med ny WRC-styrning. Foto: Johan Ejeborg SVT

Solberg kör WRC i VM-avslutningen på Monza

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Solberg får avsluta VM-säsongen som WRC-förare. Efter sjundeplatsen i spanska VM-rallyt vill Hyundai se mer av den svenska talangen.

Solberg kör teamets fjärdebil tillsammans med nye kartläsaren Craig Drew i finaltävlingen på Monza.

– Det är ju fantastiskt att få möjligheten igen med WRC-bil och kul att komma tillbaka till en tävling jag har kört förut, säger Solberg till SVT Sport.

SVT har tidigare berättat om att Oliver Solberg delar teamets tredjebil nästa år med spanjoren Dani Sordo. Nu får Solberg alltså en ny chans att skaffa sig värdefulla mil i WRC när han ska köra fjärdebilen för Hyundais satellitteam 2C Competition. Solberg ersätter fransmannen Pierre-Louis Loubet som fortfarande inte är helt återställd efter en trafikolycka.

– Det är logiskt och väntat att Oliver får avsluta säsongen i WRC. Efter en säsong där han hoppat fram och tillbaka mellan WRC och WRC2 är det viktigt att han får kontinuitet. Nu får Oliver chansen att bygga vidare på det han presterade i Spanien. Det gäller att att han håller sig till planen och kommer i mål även den här gången. Viktigt inför framtiden, säger Jonas Kruse, expertkommentator SVT Sport.

Rally Monza avgörs 19-21 november och SVT livesänder från VM-tävlingen.

KLIPP: Solberg stabil sjua i spanska VM-rallyt (17/10)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.