Oliver Solberg mot segern. Foto: Bildbyrån

Solberg nära första segern i WRC2

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Solberg är bara en sträcka från första VM-segern i WRC2-klassen. Värmlänningen ledde med 51,4 sekunder inför dagens avslutande tre sträckor.

I dag har han bevakat sinstora ledning under morgonsträckan Västervik som kördes två gånger.

– Jag körde lugnt och säkert utan att riskera något. Jag har bra däck kvar och kan köra för extrapoäng på avslutande powerstage, säger Solberg till wrc.com.

Närmast jagande Ole Cristian Veiby tog in tid på Solberg med två starka insatser men är 38,9 sekunder efter Oliver.

21-årige Solberg har tillsammans med kartläsaren Elliott Edmondson radat upp topptider under helgen. Tidigare harSolberg en seger i WRC3. Håller svensken undan är det tveklöst en av hans största dagar hittills i rallykarriären.

Ott Tänak ser ut att vinna WRC-klassen. 8,6 sekunder ska räcka för estländaren i kampen om segern med irländaren Craig Breen.Thierry Neuville har kopplat greppet om tredjeplatsen efter sträckseger på SS17. Han är 7,1 sekunder före regerande världsmästaren och fjolårsvinnaren Kalle Rovanperä.

Svenska rallyt avslutas med powerstage på Red Barn Arena i Umeå med start 12.00 i SVT1 och Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.