Foto: Bildbyrån

Solberg tävlar i WRC2-klassen i Portugals VM-rally

Uppdaterad
Publicerad

I en intervju med SVT Sport i lördags berättade Oliver Solberg att han jobbade för att starta även i Portugals VM-rally i maj men då i WRC2-klassen. På måndagsförmiddagen meddelade Solberg att tävlingsstarten är säkrad.

– Utmärkta nyheter att starta veckan med, skriver Oliver Solberg i sociala medier.

Det var redan innan klart att Oliver Solberg ej skulle köra i huvudklassen i Portugal, årets fjärde VM-deltävling. Solberg delar tredjebilen i teamet med spanjoren Dani Sordo, som stått vid sidan under de tre inledande tävlingarna som Solberg kört. I Portugal är det Sordo som startar i huvudklassen, WRC, något som varit klart länge.

Oliver Solberg berättade redan i lördags i en intervju med SVT Sport att målet efter Kroatien var att tävla i Rally2 klassen då Sordo kör WRC-bilen.

– Jag vill inte bara sitta hemma och inte köra. I min ålder vill man köra så mycket man kan så det gäller bara att jobba på och hitta en lösning med teamet. Det gäller att få köra de tävlingarna och få så mycket erfarenhet som möjligt, berättade Solberg då.

Kör Rally2-klassen

Under måndagen meddelade 20-åringen att det är klart att han kör i Rally2-klassen i Portugal.

– Som ni vet så kommer jag inte köra Rally1-bilen i Rally Portugal, så istället kommer vi tävla i en Hyundai Rally2, så att vi kan fortsätta bygga erfarenhet och få så många kilometer som möjligt för att förbereda för framtiden, skriver Solberg i sociala medier.

Portugals VM-rally körs 19-22 maj och flera av sträckorna direktsänds i SVT.

Se höjdpunkter från helgens VM-rally i Kroatien här i SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.