Foto: TT Bild

Smederna försvarade SM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

I fjol – första guldet på 40 år.

Nu var inte väntan lika lång för Smederna som tog sitt andra raka SM-guld efter finalvinst mot Dackarna.

– Fantastiskt! Vilken prestation vi gör hela laget i kväll – och vilken publik, säger stjärnföraren Fredrik Lindgren till SVT Sport.

Det skiljde två poäng till Smedernas fördel efter den första finalen – men i den andra avgjorde Eskilstunalaget redan i det tolfte heatet av femton.

Inför 8 977 åskådare, nytt publikrekord på Eskilstuna motorstadion, tog visserligen gästande Dackarna fem poäng mot Smedernas en i första heatet, men sedan var det hemmadominans. Mellan heat fyra och åtta blev det tre femettor, danska duon Michael Jepsen Jensen och Mikkel Michelsen ordnade två av dem.

Och sedan före det tolfte heatet, vid ställningen 40–26 och totalt 86–70 var gästerna tvungna att bli etta och tvåa för att hålla liv i finalen. Men Jepsen Jensen åkte över mållinjen som andraman – och saken var klar.

– Vi snackade innan att det skulle bli hjärta som avgör det här. Grabbarna går ut och visar så jävla mycket hjärta i dag. Den som vill mest vinner mest – så funkar det i speedway, säger Smedernas lagledare Jerker Eriksson.

Smederna fick fira i guldhattar fira titeln med hemmapubliken, klubbens fjärde hittills och andra raka.

– Vi har haft en kanonsäsong, det är alltid svårt att försvara ett guld men vi lyckades, säger Fredrik Lindgren till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.