Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Speedwayprofilen är tillbaka – som domare

Uppdaterad
Publicerad

En välbekant profil är tillbaka i speedwayligan. Stefan Andersson Skill gör karriär som domare! Nykomlingen siktar högt och drömmer om VM-uppdrag.

– Det är ambitionen helt klart, säger Stefan till SVT Sport.

SVT Sport var med när Stefan dömde sin första ligamatch för säsongen. Smederna-Masarna på Esklstuna Motorstadion. Den tidigare landslagsföraren blev hyllad sportchef och lagledare när han förde Piraterna till SM-guld 2011 och 2013. Men hamnade i skymundan efter att storsatsningen 2017 blev ett fiasko och klubben åkte ur högsta ligan.

Nu är det en spännande nystart för Andersson Skill som stortrivs i rollen som domare.

– Jag har skällt ganska mycket genom mina år, framför allt som lagledare. Jag var nyfiken och ville helt enkelt upp i tornet för att se hur det var. Nu får folk skälla på mig istället, säger Stefan och skrattar.

Det märks tydligt att Andersson Skill är uppskattad och respekterad i depån. Många tror att 50-åringen från Motala kommer att gå långt även som domare.

– Hur kul som helst och jag tror att han kommer göra jobbet helt suveränt, tror masföraren Antonio Lindbäck.

KLIPP: Se hela reportaget:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.