Filip Hjelmland Foto: Bildbyrån

Speedwaytalang akut opererad efter krasch

Uppdaterad
Publicerad

Vetlandas talang Filip Hjelmland kraschade på junior-EM – och blev akut opererad för inre blödningar.

”Allt går framåt och ni som känner honom vet att han är en kämpe och det har han visat här”, skriver hans team på Hjelmlands Facebooksida.

I helgens kval till JEM, som avgjordes i Oslo, inträffade olyckan efter första kurvan och Filip Hjelmland kraschade rakt in i sargen. Ambulansen förde honom till sjukhus där han alltså opererades för inre blödningar, skadorna är allvarliga men via sociala medier har hans familj lämnat ett positivt besked.

”Han har förlorat mycket blod, ryggraden är skadad på fyra ställen, muskeln på rumpan är också skadad på två ställen. Goda nyheter är att han satt upp i går en liten stund”, skriver hans team på sociala medier.

Läkningstiden beräknas till två månader, då kommer Hjelmland kunna träna styrketräning igen. Det är oklart när han kan köra på speedwaycykel igen.

19-årige Hjelmlands Vetlanda ligger fyra i elitserien efter elva omgångar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.