Robert Dahlgren tog två pallplatser i helgen. Foto: Bildbyrån

Dahlgren behåller ledningen i STCC

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Andersson och Robert Dahlgren vann varsitt race när den tredje tävlingshelgen av STCC avgjordes i värmen i Falkenberg.

– Den här segern har vi slitit för, sa Mattias Andersson jublande direkt efter segern i andra racet.

Annars var Johan Kristoffersson på väg att bli helgens stora vinnare i Falkenberg. Efter en andraplats i första racet och på väg mot seger i det andra blev det punktering med fem varv kvar och Mattias Andersson kunde i stället behålla ledningen i racet och ta sin första seger på länge.

– Jag var laddad att ta starten och gjorde det också. Sen kom det en en Golf med hellyset på (Kristoffersson) och tryckte på hårt för att komma förbi. Han var snabbare, men däcken höll inte, förklarade Mattias Andersson till stcc.com.

Inga misstag

Efter ett regnigt tidskval blev det ett ganska rörigt första race. Trots ett par avåkningar klarade regerande mästaren Robert Dahlgren, som hade pole position,  av att hålla lugnet under omstarterna. Han vann det första racet, hans första i år, utan att göra några misstag.

I det andra racet, med omvänd startordning blev det svårt för totalledaren Robert Dahlgren, som till sist blev sexa efter att ha startat som tia.

Wernersson tvåa

Sammalagt leder dock mästaren Dahlgren serien med 11 poäng. Tvåa i serien, där det hittills varit sex olika segrare, ligger Andreas Wernersson med  80 poäng, trean Johan Kristoffersson har 78 poäng.

Tävlingarna i Falkenberg var årets tredje deltävling, av sex.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.