Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
STCC tvingas flytta och komprimera årets säsong. Foto: TT

STCC ställer in hela säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Bilracingserien STCC ställer in hela årets säsong. Det meddelade ledningen för racingklassen idag. Anledningen är stora svårigheter att få fram de elbilar som, till årets säsong, helt skulle ersätta de bensindrivna tävlingsbilarna.

– Tyvärr är det så världen ser ut, det har varit leveransproblem i många sektorer och även vi är drabbade utav det, konstaterar Micke Bern, vd på STCC. Vi har tvingats in i ett läge där vi tyvärr behöver skjuta säsongen till 2024.

Det var för ett drygt år sen som ledningen för STCC meddelade att säsongen 2023 skulle bli den första med helt elektrifierade racingbilar. 550 hästkrafter i toppfarter på 300 km i timmen skulle ta STCC in i en fossilfri framtid.

– Vi har stött på en rad ”farthinder” längs vägen, saker som varken vi eller vår leverantör kunde förutse. Såna här saker händer, men nu får det väldigt stora konsekvenser eftersom vi inte har några andra bilar att tävla med, förklarar Micke Bern.

Så sent som i juli hoppades ledningen inom STCC att man skulle kunna genomföra ett par, tre racinghelger under sensommaren och hösten, de fördröjda racingbilarna är trots allt på gång att levereras. Men tiden blev för knapp. Racingteam, publik, sponsorer och inte minst ett gäng STCC-förare har laddat förgäves.

– Förarna blir ju drabbade, många jobbar hårt för att köra STCC. Samtidigt har många kört lite andra mästerskap för att hålla igång och komma redo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.