Svensk succé i premiären av Extreme E

Uppdaterad
Publicerad

Regerande Extreme E-mästaren Johan Kristoffersson en succéstart på årets upplaga av serien.

Tillsammans med nya teamkamraten Mikaela Åhlin-Kottulinsky tog han hem första deltävlingen i Saudiarabiska öknen.

– Det var episkt, säger Åhlin-Kottulinsky om premiärsegern.

I december säkrade Johan Kristoffersson och dåvarande teamkamraten Molly Taylor hem den historiska första titeln i Extreme E. När serien under helgen drog igång igen med första deltävlingen fortsatte framgångarna, men den här gången med nya teamkamraten Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

– Att komma in i ett nytt team och få kliva högst upp på prispallen är episkt. Jag är så tacksam för den här möjligheten, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky i Extreme E:s sändning.

29-åringen tog hand om första varvet i finalen som kördes under söndagen. Efter en incident där amerikanen Tanner Foust körde in i svenskduons bil bakifrån och kraschade rödflaggades finalen inför bytet.

”Han är en maskin”

Finalen pausades och när det var dags för andra varvet startade Johan Kristoffersson som tredje bil och hade ett avstånd på cirka tio sekunder att jaga ikapp.

Kristoffersson kom allt närmare den ledande bilen och trots att han kom riktigt långt ut i sista kurvan lyckades han vara först över krönet ner mot mål. Kristoffersson bjöd på ett segerjubel när han klev ur bilen och Åhlin-Kottulinsky var imponerad av teamkamraten.

– Wow, han är en maskin. Det där var episkt, säger hon.

Extreme E är ett mästerskap som körs med elbilar och avgörs i fem deltävlingar, på olika platser i världen med olika underlag och klimat. Serien kördes första gången under 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.