Ott Tänak och Martin Järveoja, bilden är från segern i Svenska rallyt Foto: Bildbyrån

Tänak upp i ledning efter VM-rallyt på Sardinien

Uppdaterad
Publicerad

När Sebastien Ogier hade problem efter att ha krockat med stenar så tog Ott Tänak chansen. Efter en femteplats i det italienska rallyt så gick Tänak förbi Ogier i totalen.

Den där femteplatsen kunde dock ha blivit något mycket bättre för Tänak som inför den sista sträckan hade ledningen med 26,7 sekunders marginal, och kunde säkra sin tredje raka VM-seger. Men efter problem med styrningen under söndagen så halkade esten ner till en femteplats efter att ha tappat två minuter.

Istället blev det spanjoren Dani Sordo som blev vinnare av rallyt före Teemu Suninen från Finland och Andreas Mikkelsen från Norge. Segern var Sordos andra i karriären, den första kom 2013.

I totalen så leder nu Ott Tänak med fyra poäng före Sebastien Ogier, och sju poäng före Thierry Neuville, som skapat sig en rejäl lucka ned till fjärdeplatsen.

Bästa svenskar blev juniorerna Dennis Rådström på en 22:a plats, och Tom Kristensson på platsen därefter. I juniorklassen så hamnade de tvåa och trea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.