Pietro Fittipaldi är barnbarn till den tidigare världsmästaren Emerson Fittipaldi. Foto: TT

Tidigare världsmästarens barnbarn kan ta över ryssens F1-plats

Uppdaterad
Publicerad

Pietro Fittipaldi ser ut att få ta över rollen som förare för Haas efter att man brutit med den ryske föraren Nikita Mazepin.

F1-ARKIV: Verstappen världsmästare efter drama (13 december 2021):

Fittipaldi, som varit testförare för Haas, tar över Mazepins plats under försäsongstesterna i Bahrain och ser ut att få axla ansvaret även under säsongen.

En annan som skulle kunna ta över är Antonio Giovinazzi, som inte fick förlängt kontrakt med Alfa Romeo inför säsongen.

– Vi har flera kandidater, låt oss se vilka som skulle vara tillgängliga och på vilka villkor. På onsdag har vi någon, säger stallets ägare Gene Haas till AP.

Schumachers andra F1-säsong

Pietro Fittipaldi är barnbarn till den tidigare världsmästaren Emerson Fittipaldi och stallkamraten Mick Schumacher är son till legendaren Michael Schumacher.

Schumacher gör sin andra säsong i Formel-1, medan kollegan Fittipaldi är mer grön. Men han är inte helt ovan vid VM-deltävlingar. När den före detta Haas-föraren Roman Grosjean kraschade under säsongen 2020 fick Fittipaldi köra två lopp i hans ställe.

Haas bröt kontraktet med Mazepin efter att Ryssland invaderat Ukraina. Pappan, Dimitrij Mazepin, har genom företaget Uralkali varit den största sponsorn för stallet och ska ha kopplingar till Rysslands president Vladimir Putin.

MER MOTORSPORT: Höjdpunkter från Svenska rallyt (27 februari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.