Jenny Rissveds är ännu en gång SM-guldvinnare. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Jenny Rissveds tog sitt åttonde SM-guld: ”Har aldrig varit så utmanad”

Uppdaterad
Publicerad

Jenny Rissveds vann söndagens SM-tävling i cross-country i Göteborg och tog därmed sitt åttonde SM-guld.

Falu CK-cyklisten var 24 sekunder före Emma Belforth, CKK Master, och 1.56 minuter före Linn Gustafzzon, ML Sports Club.

– Jag har aldrig varit så utmanad på ett SM, säger hon.

I juli fick Rissveds sin andra hjärnskakning på mindre än ett år.

Rissveds tog sitt OS-guld i Rio de Janeiro 2016 som 22-åring, men drabbades därefter av depression och ätstörningar och var borta från tävlingsbanorna i två år. Hon gjorde comeback i fjol och vann bland annat en världscuptävling.

Länge osäker på start

I slutet av juli var olyckan framme igen, då hon kraschade på en träning och ådrog sin en hjärnskakning.

På grund av det var hon länge osäker på om det skulle bli start på SM i Göteborg, men det blev det alltså och hon tog sitt åttonde SM-guld.

– Jag cyklar inte för att vinna. För mig var det kul att komma hit utan förväntningar, säger hon, och berättar att det väntar nya tävlingar inom kort:

– Jag har bestämt mig för köra världscupen nästa vecka och VM i början av oktober även om jag själv känner att jag inte kommer göra mig själv rättvisa. Jag tror jag är ganska bra men jag vet inte riktigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.