Jenny Rissveds efter världscupsegern i Schweiz i augusti 2019. Foto: TT

Jenny Rissveds med i VM-truppen

Uppdaterad
Publicerad

Jenny Rissveds, OS-guldmedaljör i Rio 2016, är en av sju cyklister som tagits ut i den svenska truppen till mountainbike-VM i Österrike senare den här månaden. 26-åringen kraschade illa i somras, och ådrog sig sin andra hjärnskakning på mindre än ett år, men repade sig snabbt och förra månaden tog hon sitt åttonde SM-guld.

Rissveds, som i samband med SM-segern berättade att hon skulle köra VM om hon blev uttagen, slog igenom för fyra år sedan med ett överraskande OS-guld i Rio, men drabbades därefter av depression och ätstörningar och tävlade inte på två år. Förra året gjorde hon comeback och vann bland annat en världscuptävling.

ARKIV: Rissveds: ”Jag tror andra ska döma mig” 20/9 2020

Falu CK-cyklisten är den enda senioren i VM-truppen, som i övrigt består av tre U23-herrar och tre herrjuniorer.

VM avgörs i österrikiska Leogang 7–11 oktober och sänds i SVT. Dessförinnan ska Rissveds också ställa upp i helgens världscuptävling i tjeckiska Nove Mesto.

Svenska truppen

Dam Elit

Jenny Rissveds

Herrar U23

Vilgot Lindh

Hugo Eliasson

David Risberg

Herr Juniorer

Oscar Lind

Viktor Lindquist

Viggo Karlsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.