Jenny Rissveds, Falu CK, jublar på prispallen efter damernas cross country under SM i mountainbike i september. Foto: Bildbyrån

Rissveds redo för helgens VM-lopp: ”Ser fram emot att tävla”

Uppdaterad
Publicerad

Förberedelserna har inte varit de allra bästa – men Jenny Rissveds är redo för helgens VM-lopp i Österrike:

– Jag ser jag fram emot att tävla igen på lördag, skriver hon i ett sms till SVT Sport.

Nyligen vann Jenny Rissveds sitt åttonde SM-guld, en ljusglimt i en allt annat än normal sommar som innehöll bland annat en krasch och den andra hjärnskakningen på mindre än ett år.

Förväntningarna har varit låga, men förra veckan körde Rissveds världscuptävlingen i Nove Mesto. För att utmana sig själv och få en genomkörare inför VM i Leogang, Österrike, kommande helg.

– Det var en tuff vecka i Nove Mesto förra veckan eftersom jag inte har tränat alls lika mycket som jag brukar efter vurpan i slutet av juli, skriver hon i ett sms till SVT Sport.

– Jag är glad över att jag tog beslutet att tävla i alla fall och även om dagarna denna veckan har varit annorlunda på grund av covid-19 så ser jag fram emot att tävla igen på lördag.

Fokuserar inte på resultat

Målsättningen inför VM-loppet på lördag är inget hon vill fokusera på, det viktigaste just nu är att tävla och njuta av den positiva känslan av att stå på start:

– Det jag tog med mig från förra veckan är faktiskt att det var positivt ur träningssynpunkt både mentalt och fysiskt snarare än att det var tungt. Redan efter första loppet kände jag mig mer avslappnad inför tävlingssituationen och den känslan är jag kvar i, menar Jenny Rissveds.

SVT sänder Jenny Rissveds VM-lopp på lördag.

ARKIV: Rissveds OS-skräll i Rio

VM i mountainbike i SVT

Var: Leogang, Österrike.

När: 7-11 oktober.

Sändning: Lördag 10 oktober, 12.10-13.50, SVT1/SVT Play.

Den svenska VM-truppen: Jenny Rissveds, Vilgot Lindh, Hugo Eliasson, David Risberg, Oscar Lind, Viktor Lindquist, Viggo Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.