Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Toves motiveras inte av medaljer

Alexandersson går för trippelguld i VM

Uppdaterad
Publicerad

På onsdag börjar VM i orientering i Norge, och därmed giganten Tove Alexanderssons jakt på samtliga guld.
– Jag har haft den pressen på mig i de mästerskap jag har sprungit de senaste åren, och tycker att jag oftast kan hantera det på ett bra sätt, säger Tove Alexandersson till SVT Sport.

Under de tre senaste åren har Tove Alexandersson dominerat stort i VM, med tre guld i rad på långdistansen och två guld av tre möjliga på medeldistans. Favoritskapet nu blir inte mindre av att årets VM enbart handlar om dessa discipliner samt stafett. Sprintgrenarna får ett eget VM nästa år.

– Framför allt tycker jag att det är bra att alla de bästa kan springa alla distanser. Det ska bli kul med ett lite kortare VM-program där de bästa verkligen kan vara med på allt, säger Tove Alexandersson.

Vann O-Ringen överlägset

Nyligen vann Tove O-Ringens 5-dagars med en galen marginal på över en halvtimme. Världscupen har hon vunnit fem år i rad, men om hon slappnar av för mycket kan det gå som på medeldistansen i fjolårets VM, där hon missade bort sig fullständigt på en lettisk bergssida.

– Det är också motgångarna som gör att jag vill jobba ännu hårdare inför framtiden och förbättra saker, säger Tove Alexandersson om det misstaget.

Var får du din hunger på nya segrar ifrån?

– Den största motivationen är inte just segrar, utan att fortsätta utmana mina egna gränser.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se hela reportaget med Tove Alexandersson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer