Tove Alexandersson tog tre VM-guld för sex veckor sedan. I dag tog hon sin femte raka seger i världscupen. Foto: TT.

Alexandersson i särklass i Schweiz

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexanderssons segertåg fortsätter. I dag vann hon sin femte raka seger i världscupen genom att ta hem medeldistansen i schweiziska Laufen.

Stora Tuna-löparen var överlägsen och vann med över 2,5 minuter tillgodo på tvåan, det schweiziska löftet Simona Aebersold.

– Det gick väldigt bra i dag. Jag drog lite snett till en av kontrollerna på slutet. Där tappade jag kanske 20 sekunder, men bortsett från det var det ett riktigt bra lopp, säger Alexandersson till det svenska orienteringsförbundet från Laufen söder om Basel.

Knock-out-sprint och vanlig sprint i helgen

Detta var inledningen på en intensiv tävlingshelg. Under helgen avgörs världscuptävlingar i både knock-out-sprint (som införs på VM-programmet nästa år) och sprint:

– Det kommer ett bli en tuff helg med många lopp. Och jag tror att jag kommer att känna av det här loppet till helgens tävlingar, säger Alexandersson.

Resultat medeldistansen:

Damer:

1) Tove Alexandersson, Sverige, 37.01

2) Simona Aebersold, Schweiz, +2.35

3) Sabine Hauswirth, do, +2.48.

Övriga bästa svenska placeringar:

10) Sara Hagström, +5.47

11) Lisa Risby, +6.16

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.