Tove Alexandersson vann trots ett enligt egen utsago dåligt lopp. Foto: Bildbyrån.

Guld till Alexandersson trots ”sämsta sprintloppet”

Uppdaterad
Publicerad

Stjärnan Tove Alexandersson, Stora Tuna, höll för trycket och vann guld i sprint-SM i orientering i Örebro med sista kontrollen spektakulärt placerad vid porten till slottet. Det var hennes fjärde raka SM-guld i sprint.

Alexandersson vann med tolv sekunders marginal före Karolin Ohlsson, Järla. Trean Lina Strand, Göteborg-Majorna, var bara en sekund efter Ohlsson. Detta efter 15 minuters löpning.

– Jag går alltid in väldigt hårt för varje SM-lopp så det var kul att vinna. Jag hade dåligt flyt, bland de sämsta sprintlopp jag gjort, och gjorde en hel del misstag, men det är det nog många som har gjort för det var en riktigt lurig bana, sade Alexandersson, som försvarade fjolårets sprintguld, till arrangören.

Äntligen fick Leandersson vinna SM-guld

Alexandersson, tvåfaldig VM-guldvinnare på hemmaplan i fjol, vann förra helgen långdistansen i världscuppremiären i Finland och blev tvåa i sprint.

På herrsidan tog Jonas Leandersson, Södertälje-Nykvarn, sitt första SM-guld i sprint, trots att han tidigare vunnit både VM och EM. Segermarginalen blev två sekunder till Emil Svensk, Stora Tuna. Gustav Bergman, Ravinen, tog brons.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.