Foto: TT Nyhetsbyrån

Nya medaljchanser i Skottland

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har uppfyllt resultatmålet om sex medaljer, varav två guld – men det svenska orienteringlandslaget nöjer sig inte där. I dag väntar nya medaljchanser för Sverige på den avslutande långdistansen. ”Vi har haft ett resultatmässigt bra VM trots att det varit en berg- och dalbana med bakslag, skador och sjukdomar”, säger Sveriges förbundskapten Håkan Carlsson.

I dag avslutas VM i Skottland med damerna och herrarnas långdistans där Sverige har stora möjligheter att ta medalj på både dam- och herrsidan. Inför mästerskapet fanns ett uttalat resultatmål: sex medaljer, varav två guld.

Redan nu har det svenska orienteringslandslaget uppfyllt målet genom Annika Billstams guld på medeldistans och Jonas Leanderssons i sprinten. Resterande fyra medaljer har varit brons och de har Jerker Lysell (sprint),  Emma Johansson (medeldistans), Olle Boström (medeldistans) och Helena Johansson, Annika Billstam och Emma Johansson (stafett).

Orienterings-VM 2015

Långdistans väntar

Det svenska orienteringslandslaget nöjer sig inte med det. I dag väntar nya medaljchanser för Sverige när långdistansen avgörs.

– Alla medaljer i dag är en bonus. Vi har verkligen haft ett resultatmässigt bra VM och gjort jättebra prestationer trots att det varit en berg- och dalbana med bakslag, skador och sjukdomar. I dag har vi jättebra chanser. Det är en terräng som passar oss. Vi har förberett oss bra för det som väntar, säger Sveriges förbundskapten Håkan Carlsson.

På grund av otillgänglig terräng på den aktuella sträckan finns det inte någon liveproduktion från långdistansen för SVT att sända. Vi hänvisar i stället till ett sammandrag från långdistansen 20.00-22.00 i kväll på SVT24 samt våra sportsändningar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Orienterings-VM 2015

Mer i ämnet