Karolin Ohlsson vann sin andra raka Swedish League. Foto: TT.

Karolin Ohlssons ilska övergick i segersmärta

Uppdaterad
Publicerad

Igår var Karolin Ohlsson förbannad efter att ha bommat på den första kontrollen. I dag var hon gladare efter att ha vunnit Swedish League i Tullinge utanför Stockholm. Fast det gjorde ont.

– Det kändes som om hela svanskotan rök, säger Ohlsson.

Karolin Ohlsson, som gick ut först i jaktstarten, vann den täta damklassen där fem löpare hade chansen att vinna på slutet.

– Jag var jättesugen på att göra ett eget lopp men så kom de redan vid ettan. Jag försökte dra på men de kom ikapp hela tiden och vid varvningen så tänkte jag att jag inte skulle vara korkad, säger Ohlsson till Orienteringsförbundets webbsändning.

I hetsen på slutet vurpade Järlalöparen Olsson och slog i baken rejält.

– Aj, jag har så jäkla ont i arslet, kändes som om hela svanskotan rök, säger Ohlsson i smärtor efter andra raka segern i Swedish League. Ohlsson var tio sekunder före Elin Månsson, IFK Göteborg, som var strax före Lilian Forsgren, OK Tisaren. 

Fixstjärnan Tove Alexandersson kom aldrig till start beroende på sjukdom.

Bergman sprang sönder ena skon och slog sönder kompassen

Om det var tätt på damsidan var Gustav Bergman i ensamt majestät på herrsidan, trots en del strul under resans gång.

– Det var skönt, hade väldigt bra kontroll i dag. Jag hade lite utrustningsproblem. Jag sprang i mina gamla favoritskor som är 2,5 år gamla och som jag sprungit hundratals timmar i. Strax före starten drog jag skosnöret och vid varvningen lossnade halva sulan, så jag sprang slutet med en och en halv sula. Och så slog jag sönder kompassen. Det var skönt att ha ett så stort försprång, säger Bergman med ett leende.

I augusti väntar VM i Norge, där Bergman vann för-VM förra året. OK Ravinen-löparen är optimistisk inför säsongens stora höjdpunkt. 

– Jag är bättre än någonsin, slår Bergman fast.

Det var Bergmans femte titel i Swedish League.

Emil Svensk, Stora Tuna, spurtade ifrån Martin Regborn, Hagaby, efter att de haft sällskap stora delar av banan i kampen om övriga pallplatser.

Swedish League:

29 mars: Natt-SM, Skåne

13-14 april: Medel- och långdistans, Värmland

3-5 maj: Sprint, medel och jaktstart, Stockholm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.