Lina Strand vann när orienteringen firade 100 år. Foto: TT.

Strand vann när Karolin Ohlsson osade av ilska

Uppdaterad
Publicerad

I samband med att orienteringen firade hundraårsjubileum vann Lina Strand och Gustav Bergman den näst sista deltävlingen i Swedish League. Karolin Ohlsson var ilsken över en tidig miss.

– Det var jätteskönt. Jag började att springa runt för att komma in i det och jag gillar väg så jag utnyttjade min styrka och fortsatte med det, var nog vägvinnande i dag, säger Lina Strand, Göteborg-Majorna, som grämde sig en del över att inte ha ställt upp vid deltävlingarna i Värmland, enligt arrangören.

– Men långsiktigt kan det ha varit bra, funderar Strand som gjorde säsongdebut den här helgen.

Tvåa på medeldistansen blev Alva Olsson från Linköping.

– Jag har varit noggrann eftersom det varit så mycket kontroller, bara varit några smågrejer och jag har följt planen, säger Alva Olsson som blev intervjuad när hon satt på marken i målfållan.

Gårdagssegraren Olsson var riktigt förbannad

Hemmalöparen Karolin Ohlsson, som vann gårdagens sprint, var dagens mest förbannade deltagare när hon dök upp i målfållan efter en tidig jättebom. Det osade om henne när hon sprang i mål som femma.

– Jag gjorde bort mig så in åt helvete på väg till ettan. Jag var helt ställd när jag fick syn på en annan kontroll. Jag sa åt mig själv att jag skulle döda mig själv om jag missade en meter till, fräste hon efter att ha varit 2.16 efter Strand. Efter den första kontrollen i den svårlästa sluttningen gjorde Ohlsson ett topplopp.

– Men jag får skylla mig själv som gör bort mig så, recenserar Ohlsson sin insats.

Fixstjärnan Tove Alexandersson skulle deltagit men avstod på grund av sjukdom.

Bergman haltade i mål som vinnare

Gustav Bergman vann herrklassen. Han var 1.19 före Martin Regborn. Efter att han sprungit klart det extremt korta upploppet haltade OK Ravinen-löparen.

– Det är ingen fara, jag slog i knät inför sista kontrollen, säger Bergman som var nöjd med sitt lopp.

– Jag läste fel och höll på att missa en kontroll, vilket tog 20-30 sekunder men det var allt, säger han till arrangören.

Tävlingen avgjordes i Nacka utanför Stockhom och bjöd på tufft kuperad terräng i ett stigrikt område naturskönt beläget vid Baggensfjärden.

Swedish League avslutas med en jaktstart över en förkortad långdistans i morgon.

Med anledning av hundraårsjubileet höll RF-basen Björn Eriksson tal.

Swedish League:

29 mars: Natt-SM, Skåne

13-14 april: Medel- och långdistans, Värmland

3-5 maj: Sprint, medel och jaktstart, Stockholm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.