Blodiga scener i VM: ”Såg ner till muskeln”

Uppdaterad
Publicerad

Albin Ridefelt, 29, stod för en bra medeldistans på orienterings-VM i Tjeckien. Han fullföljde tävlingen trots en skada – men tvingas nu bryta mästerskapet.

– Det är nog 10-12 stygn och några dagars vila. Det jättetråkigt med tanke på att jag skulle springa både stafett och långdistans, säger han till SVT Sport.

Albin Ridefelt tog sig runt den tuffa banan på 43 minuter och 51 sekunder och gick i mål som ledare. Man kunde se att han blödde från benet och då han gick i mål märkte han själv hur pass allvarlig skadan var.

– Jag har dragit i benet rejält. Jag kände tidigt att jag skrapade i något, men jag fattade inte hur illa det var förrän jag kom över mållinjen och såg ner till muskeln på underbenet. Det var ett djupt sår, säger han från sjukhustältet på området.

– Jag kände att det var något som gjorde lite ont, men det är så mycket adrenalin. Jag tänkte inte så mycket på det helt enkelt.

Ridefelt fördes sedan till sjukhus i ambulans, men var vid gott mod och nöjd med sin insats.

– Jag är jättenöjd. Jag gjorde en större bom på slutet, 45 sekunder kanske. Det var tufft och krävande hela vägen. Det var väldigt skönt att få till ett bra lopp nu, säger han.

Till slut kom Ridefelt tolva på medeldistansen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.